fbpx
DRUŽINSKI PODCAST
PRIDRUŽI SE NAM

Splošno

Lastnik in upravljalec  spletnega mesta je:

Družinski kompas, trgovina in storitve, d.o.o.

Prešernova ulica 6

1370 Logatec

 

Zasebnost in piškotki

Upravljalec se zavezuje, da bo varoval zaupnost vaših osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov tega spletnega mesta. Upravljalec se zavezuje, da bo storil vse v njegovi moči, da prepreči kakršnekoli kršitve in zlorabe vaših osebnih podatkov. Vaših osebnih podatkov upravljalec ne obdeluje, analizira in ne uporablja za kakršnekoli tržne namene. Vaših osebnih podatkov upravljalec ne bo posredoval nobeni tretji osebi.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

Podatki se zbirajo pri izpolnitvi in oddaji obrazca za komentiranje. Na tem spletnem mestu zbiramo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • elektronski naslov
  • IP naslov

S kom delimo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke (izključno IP naslov) delimo z Google Analytics. Upravljalec s tretjimi osebami ne deli nobenih drugih osebnih podatkov.

Kako varujemo vaše podatke

Upravljalec se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaše osebne podatke ne bomo posredovali tretjim osebam.

Pravice uporabnikov

Imate pravico do neplačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolaga upravljalec, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, obdelave ali uporabe vaših podatkov se obrnite na: urednistvo@druzisnki-kompas.si.

Piškotki

Piškotki so male datoteke, ki jih ustvarijo spletna mesta, ki jih obiščete in jih brskalnik shrani na vaš računalnik. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani “sejni piškotki”. Na koncu vašega obiska bodo samodejno izbrisani. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da ob vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik in je s tem uporaba naše spletne strani preprostejša. Spletna mesta lahko s piškotki zagotavljajo, da ste prijavljeni, shranijo se nastavitve spletnih mest in prikažejo lokalno vsebino.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Ostali piškotki (3rd partiy cookies)

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Uporabljamo naslednje piškotke:

1. Obvezni za delovanje strani

cc_necessary

cc_analytics

To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

2. Statistika obiska

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo tranjanje do 2 leti.

Ali me lahko Google identificira na podlagi teh piškotkov?

Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

Če jih želite onemogočiti je najboljši način za to na tej povezavi.

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o shranjevanju piškotkov in dovolite piškotke le v posameznih primerih, za sprejemanje piškotkov v določenih primerih ali na splošno onemogočanje kot tudi samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost te spletne strani.

3. 3rd partiy cookies

V primeru da s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletno mesto druzinski-kompas.si nima vpliva. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo so vtičniki družabnih omrežij Twitter, Facebook in Google+

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Onemogočanje piškotkov

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Zadnja posodobitev je bila izvedena v januarju 2019.