ZELJNI ZAVITEK
Verjetno ga ni, ki ne bi maral zavitkov. Še posebej s sadnim nadevom. Moram pa vam povedati, da je tale zelenjavni tako okusen, da si nikoli ne bi mislili, da je v njem zelje. Sveže zelje. Lahko ga pripravite kot prilogo ali samostojno jed. Idej je ogromno. Verjemite, da bodo naenkrat vsi postali jedci zelja.
Sestavine
- zavitek listnatega testa (500 g)
- olje
- čebula
- 4 korenčki
- 1 večja zeljna glava
- sol, mleta kumina, origano
- 2 žlici kisle smetane

Postopek
Najprej očistimo in naribamo korenčke in zelje. Na olju prepražimo čebulo, dodamo nariban korenček in zelje, solimo ter začinimo. Vse skupaj prepražimo, da se sestavine prepojijo in da zelje »pade skupaj« in se zmehča. Odstavimo s kuhalne plošče in pustimo, da se ohlaja. V tem času razvaljamo testo. Nanj nadevamo ohlajen nadev in ga zavijemo v zavitek. Robove prepognemo in skrijemo spodaj. Vse skupaj damo v pekač in premažemo s kislo smetano. Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

ZELJNI ZAVITEK
Avtor fotografij: Luka Škrlj